assalamualaikum


Tuesday, December 7, 2010

aku sebagai anak lelaki

(puji la sikit header atas ni)
assalamualaikum..

                                    "esok bangun awal..hantar makcik ko pegi senai"..
                                 "petang ni jangan keluar.. hantar pakcik ko pegi bpmall"..
                   "luse jangan tengok wayang..hantar makcik n all the pakcik pegi jalan-jalan"..

monoloq itu seringkali menerobos ke telinga aku daripada mulut bapaku..tade ke
                               " esok bangun awal kite pegi konset ana raffali "..

act mmg patot pon aku kene jadi driver spenuh mase..kat U pon jadi driver oncall..aku jugak dulu sengal..janji dengan ayah aku lau aku dah ade lesen nanti ley ganti ayah jadi driver family..hambekk ko hobat..siyez beb aku tak tengok wayang lagi cuti sem ni..tadi nak tgk.."pusat hiburan ditutup bagi memperingati maal hijrah" oyehh aku respect batu pahat..but nape hari ini!.grr..

sape pulak la jadi paparazi niy!

okeyh sebenanye ayah aku tengah bad mud der..takot aku..sbb tu aku kene ikot saje cakap die 2 minggu ni..nak dijadikan citer kitowang naik bas g perak..first memang bapak aku oder bas 30 seat yang mashyuk kelas punyela..tibe tibe pasenger terlebih 30 orang pulok..then bapak aku g la oder bas 40 seat yang adela kelas vip gak..haha..bayangkan la prosedur nak oder bas dol! time cuti ni..ade pulak satu family tak jadi pegi..bagitau last minit lak tuu..esok nyer ade lagi satu family yg cancel..memang hangin la bapak aku beb..
dahla yang cancel tu 'planner hebat' dalam bab jalan-jalan ni..kononyer..alasan tak pegi memang sangat tak munasabah!."takpe-takpe"bapak aku cakap..siyes mcm gaye aku cakap..like fader  like son yer..

sabau wahai ayahku..aku tau memang penat ayah aku manage sume ni..perkara last2 minit cancel merupakan @#$@#$% sangat sakit nak diterima..dulu aku manage kelas pon dah naik giler main pakse-pakse orang bayar duit kelas..ini along maa..luu olang tala takot ka..ade hari ade bas..ade hari kita boley main reply-reply ea ayah..grr
ehem2..tukar topik..

baju aku banyak tak basuh lagi..still fresh dari terengganu tersusun dalam beg!..rumah aku masih ramai orang la takot nak basoh baju..ape lagi pegi al-ikhsan..kering wallet aku dah..aku pegi perak sume serba baru! jakun neh..ok meyh share gambar lebih baik dari melalut

member aku yang ikot rombongan makcik kiah

taman rama-rami kat penang

kawin? lets go!

singel itu maknanya available


juz try street photography..


frust aku kete api bukit bendera tutup..baru nak potoshut disituu...uwaa

cinta petronas..act abg wan eng. petronas..

 i hate mencangkung like that!

yeah! amat mahal ini gambar grafer..waq JANGGUTOUCH idola weding potografer malaysia..
banngge dapat jumpe die..




nga bajet-bajet duit ni..aku nak wat album kawen kakak aku as hadiah pekahwinan..aritu tak sempat nak beli ape-ape tok die..sorie yerp..tp tgk la lau bajet cukup..haha...nak citer sikit niyh..kat penang aritu aku terjatuh cinta la beb! sape-sape suke kat aku tu buangla niat anda..wekkkk!gile aku..aku jatuh cinte kat nasi kandaq la..dulu bukan main aku kutoq2 nasi kandaq tu..skrg?mamak tu gune ilmu kot..khamis ni pegi senai lagi..aduii!tinggal sabtu je harapan aku nak tgk wayang...

last..semenjak dua menjak ni..ramai pulak yang bikin belog..ini menjadikan persaingan menjadi kuat!.so aku ubah ape yg patot kt belog ni..tp?hampeh!!aku putus ase nak berbelog slepas ini..ni semua ego punye pasal!..luahan ni..kalau sume nak jadi bloger sape nak jadi follower..

cicaulouk!

6 comments:

storyapartofmylife said...

hahahah..lek r chong....ko sifu ktowg ntok tlis blog.....

storyapartofmylife said...

hahahah..lek r chong....ko sifu ktowg ntok tlis blog.....

humblemOdest said...

JLC dalam kenangan ker ?? haha

ACUNK said...

JLC?

humblemOdest said...

eh ?! hehhe JLA . . sory la aku lupe coz da lame tak nampak wave kau tuh

acunk said...

ade kat rumah..sat agi nak bawak p tgganu..